Paimion parantolan tilat ja tarinat opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan Aino & Alvar Aallon vuonna 1933 suunnittelemaan Paimion parantolaan.

Opastuksella syvennytään Paimion parantolan arkeen, arkkitehtuuriin ja innovaatioihin. Kierros koostuu vierailusta parantolan eri kerroksiin ja huoneisiin sekä tutustumisesta näyttelyyn.

Kierros järjestetään suomeksi.
Huom! Klo 13:30 alkava kierros on englanniksi aikavälillä 14.5.-1.9.2024.

Kierroksen ja näyttelyyn tutustumisen arvioitu yhteiskesto on 90 minuuttia.

Oppaan johdolla tutustutaan rakennuksen arkkitehtuuriin ja parantaviin elementteihin, kuullaan tarinoita potilaiden ja työntekijöiden vaiheikkaasta historiasta parantolassa ja ihmetellään muotoilun merkityksiä. Kierroksella vieraillaan mm. kattoterrasilla ja ihastellaan pohjoismaiden ensimmäistä maisemahissiä. Opastuksen päätteeksi saavutaan Parantolan huoneita -näyttelyyn, jossa voi perehtyä mm. parantolan muotoiluun, väreihin ja kalusteisiin sekä museoituihin potilashuoneisiin.

Opastuksen jälkeen voi nauttia parantolan muista palveluista mm. tehdä ostoksia Kaupassa, herkutella Ravintola Toivossa tai käyskennellä parantolan pihapiirissä.

Tarkista tuotespesifiset ehdot ja käyttöehdot. Verkkomaksu on mahdollista mobiilimaksuna, pankkimaksuna tai Visa, Visa Electron, tai Mastercard -korttimaksuna. Verkkomaksujen maksunvälityspalveluntarjoaja ja maksupalveluntarjoaja on suomalainen Paytrail Oyj.

Saat välittömän vahvistuksen palveluntarjoajalta. Varauksesta ei veloiteta lisämaksuja. Voucherista löydät ohjeet, kuten tapaamispaikan ja -ajan, sekä palveluntarjoajan ja palvelutiskin yhteystiedot. Mikäli kuljetus sisältyy varaukseen, siitä annetaan myös ohjeet.

Hinnat alkaen:25 €
Architecture in Paimio.

Paimion parantolan tilat ja tarinat opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan Aino & Alvar Aallon vuonna 1933 suunnittelemaan Paimion parantolaan.
Kesto
1h 
30 min
Haastavuus
Helppo
Very easyDifficulty
SijaintiPaimio Sanatorium
Hinta alkaen
25 €
Varaa nyt